Νέα και Ενημερώσεις

Συνελεύσεις Αλληλεγγύης – Μία συνεργασία του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων με τους New Europeans

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων μαζί με τους New Europeans (ΜΚΟ), οργάνωσαν την 30η Σεπτεμβρίου του 2021 την πρωτοβουλία με τίτλο «Συνελεύσεις Αλληλεγγύης» που αποτελεί ένα έργο υπό την ηγεσία των πολιτών και συντονίζεται από την Ομάδα “Citizens Take Over Europe” ως μέρος της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Η εκδήλωση ήταν μέρος μιας σειράς 10 εκδηλώσεων σε 10 κράτη μέλη της Ε.Ε. που οργανώνονται γύρω από τρία βασικά θέματα: δημοκρατία και ιθαγένεια, υγεία και ευημερία, περιβάλλον και κλιματική αλλαγή. Σε μικρές ομάδες συζήτησης, οι συμμετέχοντες, υπό την καθοδήγηση μιας ομάδας με επικεφαλής τους New Europeans και την τοπική οργάνωση εταίρων και με την υποστήριξη κοινοτικών ακτιβιστών και εθελοντών, απάντησαν σε μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με την υγεία και τον Covid-19.

Κύριος σκοπός αυτών των εργαστηρίων είναι η καταγραφή των αναγκών και της άποψης όλων, συμπεριλαμβανομένων των νέων, ηλικιωμένων, προσφύγων, μεταναστών, αιτούντων άσυλο κι ανιθαγενών, προκειμένου να υιοθετηθούν μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που θα γίνουν αποδεκτά και θα εφαρμοστούν από όλους.

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *