Νέα και Ενημερώσεις

Φαγητό για όλους #food for all

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων σε συνεργασία με την INTERSOS HELLAS ξεκινά την πραγματοποίηση του προγράμματος FOOD FOR ALL, το οποίο στηρίζεται με την σειρά του από το Stichting Vluchteling – SV (https://www.intersos.gr/).

Το πρόγραμμα στοχεύει να συνδράμει όσο το δυνατόν περισσότερο στην κάλυψη της πιο βασικής ανάγκης του ανθρώπου, την τροφή. Απευθύνεται προς τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αυτή την στιγμή, με την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα, να δυσκολεύει τους πρόσφυγες και μετανάστες να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Η απουσία ενός αποτελεσματικού πλαισίου στήριξης και προστασίας των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, οδηγεί μεταξύ άλλων, στην μη επαρκή παροχή σίτισης, στέγασης, ιατρικής περίθαλψης και νομικής υποστήριξης. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση και την επιδείνωση της ήδη απελπιστικής κατάστασης αυτών των ανθρώπων από τον κοινωνικό ιστό και την δημιουργία πολλών δυσκολιών που αφορούν την επιβίωση τους.

Στόχος μας αποτελεί η εξασφάλιση της τροφής όσο το δυνατόν περισσότερων συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, η ανακούφιση τους από αυτό το βάρος και έπειτα η εξυπηρέτηση σε οποιαδήποτε άλλη ανάγκη προκύπτει και μπορούμε να συνεισφέρουμε.

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, όπως πάντα, είναι παρόν στις περιόδους κρίσεων και συμβάλλει με όποιο μέσο διαθέτει με σκοπό να στηρίζει τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας.

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *