Νέα και Ενημερώσεις

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων καταδικάζει τη ρατσιστική επίθεση κατά της Ιβοριανής Κοινότητας Ελλάδος και καλεί σε δράση ενάντια στην κλιμάκωση της ρητορικής μίσους

Καταδικάζουμε έντονα την πρόσφατη ρατσιστική επίθεση και ρητορική μίσους εναντίον των μελών της Ιβοριανής Κοινότητας Ελλάδος. Αυτό το αποτρόπαιο περιστατικό, το οποίο συνέβη εν μέσω ενός χαρούμενου εορτασμού της κοινότητας κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου, αποτελεί μια ζοφερή υπενθύμιση της επίμονης μάστιγας του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που συνεχίζει να μαστίζει τη κοινωνία μας.

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση της ρητορικής μίσους που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, ιδίως στις δημόσιες υπηρεσίες και φορείς εξυπηρέτησης πολιτών. Ενώ τα οργανωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, η αύξηση της ρητορικής μίσους σηματοδοτεί μια επικίνδυνη τάση που δεν μπορεί να αγνοηθεί και η αποτυχία αποτελεσματικής αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών στρώνει το έδαφος για οργανωμένες ρατσιστικές επιθέσεις όχι μόνο εναντίον διαφορετικών κοινοτήτων, αλλά απειλεί την δημοκρατία και την κοινωνία μας στο σύνολό της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και δεν πρέπει να οπισθοδρομήσουμε στην σκοτεινή εποχή όπου οι επιθέσεις κατά των προσφύγων και των μεταναστών ήταν καθημερινές.

Οι κοινότητες μας καλούν τις ελληνικές αρχές να διεξάγουν ενδελεχή και αμερόληπτη έρευνα για τη ρατσιστική επίθεση κατά της Ιβοριανής Κοινότητας, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι δράστες θα οδηγηθούν γρήγορα στη δικαιοσύνη. Επιπλέον, καλούμε τους φορείς χάραξης πολιτικής και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών να εντείνουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και την προώθηση μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, όπου η διαφορετικότητα γιορτάζεται και προστατεύεται.

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *