Νέα και Ενημερώσεις

Εμβόλια για Όλους: Προστατεύουμε την κοινότητα μας!

Το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου στα γραφεία της κοινότητας του Κονγκό στην Ελλάδα, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων συνδιοργάνωσε με την κοινότητα μία συνεδρία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό κατά της COVID19. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο διακεκριμένος χειρουργός, ογκολόγος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Φερνάν Τσιζάνου, ο οποίος κι απάντησε σε μία σειρά από ενδιαφέροντα και κρίσιμα ερωτήματα των μελών της κοινότητας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τόσο με τη φυσική παρουσία συγκεκριμένου αριθμού μελών της κοινότητας, όσο και μέσω της πλατφόρμας του zoom, στο πλαίσιο, πάντα, της τήρησης των μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση της διασποράς του COVID19. Παράλληλα, προβλήθηκε ζωντανά από τη σελίδα της κοινότητας του Κονγκό στο Facebook (https://www.facebook.com/congolesecommunityofgreece) προκειμένου να διασφαλιστεί πως όλα τα μέλη της κοινότητας θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συζήτηση.

Ο κ. Τσιζάνου εστίασε στο δικαίωμα, αλλά και στην ανάγκη να εμβολιαστούν όλα τα μέλη της κοινότητας προκειμένου να επανακτήσουμε την ατομική και συλλογική μας ελευθερία. Χαρακτήρισε το εμβόλιο ως “θαύμα της επιστήμης” και “δώρο του θεού στον άνθρωπο”, τονίζοντας πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να προστατευτούμε.

Η συνεδρία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών κοινοτήτων, μίας πρωτοβουλίας της Intersos Hellas, του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων και του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις τελευταίες ενημερώσεις της καμπάνιας μας στην ιστοσελίδα μας https://vaccinesforall.gr/ όπου μπορείτε να διαβάσετε περιεχόμενο σε 10 γλώσσες.

Παράλληλα, μπορείτε, πάντα, να ακολουθείτε τη σελίδα μας στο FB: https://www.facebook.com/vaccinesforallgr

Δείτε το video της καμπάνιας μας: https://www.youtube.com/watch?v=PUvN_aCATMU

Εμβολιαζόμαστε!

Προφυλάσσουμε την κοινότητα μας, προφυλάσσουμε τον εαυτό μας, προφυλάσσουμε την κοινωνία!

Εμβόλια για Όλους!

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *