Νέα και Ενημερώσεις

Να παύσει η δίωξη κατά του ακτιβιστή Tommy Olsen

Η σύλληψη και η διαδικασία έκδοσης του Νορβηγού ακτιβιστή Tommy Olsen, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού εντάλματος, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη στοχοποίηση υπερασπιστών των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Η υπόθεση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διώξεων κατά ατόμων και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών. Την ίδια στιγμή, διεθνείς φορείς και αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων έχουν επισημάνει την ύπαρξη συστηματικών επαναπροωθήσεων στα σύνορα της χώρας.

Μετά και την πρόσφατη αθώωση μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων σε συναφείς υποθέσεις, εντείνονται οι ανησυχίες για τη συνέχιση τέτοιων διώξεων.

Οι οργανώσεις καλούν τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές:

  • να σταματήσουν οι διώξεις υπερασπιστών δικαιωμάτων
  • να διερευνηθούν οι καταγγελίες για επαναπροωθήσεις
  • να διασφαλιστεί η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων
  • να σταματήσει η συστηματική  παραπληροφόρηση σε βάρος προσώπων και οργανώσεων που παρέχουν προστασία σε αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και γενικότερα ευάλωτα πρόσωπα

Διαβάστε την ανακοίνωση ΕΔΩ

Η ανακοίνωση παραμένει ανοιχτή για υπογραφές: kampaniagiatoasylo@gmail.com

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *