Νέα και Ενημερώσεις

Στιγμές που μας κάνουν περήφανους στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων…

Όταν οι φίλοι μας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την επιθυμία τους πράξη, τότε στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων είμαστε όλοι χαρούμενοι. Όταν, μάλιστα, βραβεύονται για το αποτέλεσμα, είμαστε, λιγάκι συγκινημένοι…

Στις 27 Νοεμβρίου 2021 στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου που φιλοξενήθηκε στον κινηματογράφο “Άστωρ” στην καρδιά της Αθήνας, παρουσιάστηκαν ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Ντοκιμαντέρ και ταινίες που καταγράφουν κι αναδεικνύουν την ανθρώπινη εμπειρία σε όλες τις εκφάνσεις τις.

Από μία τέτοια εκδήλωση δε θα μπορούσαν να λείψουν οι ταλαντούχοι φίλοι μας, οι οποίοι και συμμετείχαν με την ταινία μικρού μήκους, “Nilo”. Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή μίας νεαρής γυναίκας που λατρεύει το χορό, όμως, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το Ιράν λόγω των διώξεων, της καταπίεσης και της απαγόρευσης που υφίσταται. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι της Ζάχρα Μοτζαχέντ. Η κινηματογράφηση κι η απόδοση της εικόνας του Τζάουαντ Τζαφαρί. Στην ταινία συμμετέχουν κι οι φίλοι μας: Νασρίν Σουλτάνι, Μάχντια Χοσεϊνί, Βαχίντ Ομίντι, Φαριμπά Σουλτάνι, Φατιμά Ανσαρί, Ναϊμά Τζαφαρί, Σαμπέρ Ανσαρί.

Η ταινία της Ζάχρα και του Τζάουαντ κέρδισαν την ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή η οποία και τους απένειμε το πρώτο βραβείο για την καλύτερη ταινία.

Η ταινία “Nilo” πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της οργάνωσης “Καρπός” και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “Speak – Up! Media for Inclusion, Erasmus + 2019 – 2021”.

Είμαστε βέβαιοι ότι τα καλύτερα για εκείνους είναι, ακόμα, μπροστά…

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *