Νέα και Ενημερώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα: Δεν μένουμε αμέτοχοι στην ανθρώπινη τραγωδία

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Προσφύγων, 20 Ιουνίου:

Ελάτε να συζητήσουμε με τους πρόσφυγες από τα καμπ και τις κοινότητες τους, να μοιραστούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή. Ας καθίσουμε και να ανοίξουμε τις καρδιές μας, συζητώντας τα “Γιατί” που μας απασχολούν, ειδικά μετά το πρόσφατο τραγικό γεγονός. Ελάτε να ακούσουμε από πρώτο χέρι τις προσωπικές ιστορίες αυτών των ανθρώπων που έζησαν τον μακρύ και δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς, δηλαδή το “refugee journey”, και μπορεί να βρούμε απαντήσεις σε αυτά τα “Γιατί” και τα ερωτηματικά που δύσκολα απαντώνται σε αυτές τις άπειρες τηλεοπτικές και πολιτικές συζητήσεις. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων «γιορτάζει» την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 6:30 μ.μ. στον φιλόξενο χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στην διεύθυνση Ερμού 134, Αθήνα 10553. Σας καλούμε να τιμήσουμε όλοι μαζί τη δύναμη, το κουράγιο και την επιμονή όλων των προσφύγων παγκοσμίως.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Ανοιχτή Συζήτηση

Πρόσφυγες από τα καμπ & τις κοινότητες ενώνουν τις φωνές τους αναφερόμενοι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας λύσεις

  • Πρόσβαση στη εκπαίδευση και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά πρόσφυγες

Μαρτυρίες από συντονιστές εκπαίδευσης στα κέντρα διαμονής προσφύγων

  • Παρουσίαση Έργων Τέχνης

Καλλιτεχνική έκθεση «HARTS (HAnds on Refugees Talent and Sustainability)» , μια πρωτοβουλία γυναικών προσφύγων

  •  Ζωντανή Μουσική & Γεύσεις από τις κοινότητες

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση όπου μπορείτε να συμμετάσχετε μαζί μας για να συζητήσουμε, να γλεντήσουμε και να μάθετε περισσότερα για τις ζωές των προσφύγων.

Μαζί, ας δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα κατανόησης και ενσυναίσθησης!

Η ομάδα του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *