Νέα και Ενημερώσεις

Μαζί για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων μεταξύ της Συντονιστικής Επιτροπής των Ουκρανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα και του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμισης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας, κ. Γιώργου Σταμάτη.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Σταμάτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Ουκρανικών κοινοτήτων για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Πολιτείας στο πλαίσιο της υποστήριξης και της υποδοχής των Ουκρανών προσφύγων που καταφθάνουν στην ελληνική επικράτεια. Η Συντονιστική Επιτροπή των Ουκρανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα κατέθεσε μια σειρά από επίκαιρα ερωτήματα, δηλώνοντας, παράλληλα, τη διαθεσιμότητα της για την ενίσχυση των  δράσεων και πρωτοβουλιών εν όψει των κρίσιμων προκλήσεων που θα συνοδεύσουν την έλευση των ανθρώπων από την Ουκρανία.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν από τις Ουκρανικές κοινότητες, “η Γη του Πελαργού”, ο “Σύλλογος Ενίσχυσης και Προβολής της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Τρεμπίτα”, η “ΕλληνοΟυκρανική Σκέψη”, η “Ukrainian Women in Greece”, η κοινότητα “Μπορισθένης” καθώς κι η ιδρύτρια του Humanity Greece Γεωργία Παράσχου.

Όλα τα μέρη συμφώνησαν στη διατήρηση συνεχούς  επαφής, ενημέρωσης κι επικοινωνίας αναφορικά με τα γεγονότα, καθώς επίσης και στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας.

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων στέκεται στο πλάι των Ουκρανικών Κοινοτήτων της Ελλάδας ενθαρρύνοντας κι υποστηρίζοντας τις πρωτοβουλίες των προσφυγικών και μεταναστευτικών κοινοτήτων.

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *