Νέα και Ενημερώσεις

Food For All: Διανομή Τροφίμων σε Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων

Κατά την διάρκεια του Φεβρουαρίου, καταφέραμε να επισκεφτούμε 2 από τα απομακρυσμένα “Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων”, στα πλαίσια του προγράμματος Food for All, το οποίο υλοποιείται με την στήριξη της Intersos Hellas, από τον Σεπτέμβρη του 2023. Συγκεκριμένα, μοιράσαμε τρόφιμα στα κέντρα υποδοχής, της Θήβας και της Ριτσώνας.

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων έχει ως προτεραιότητα την στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων, και οι διαμένοντες σε αυτά τα κέντρα, αναμφισβήτητα είναι μέρος αυτών των ομάδων, καθώς στερούνται ακόμα και το φαγητό. Για αυτό τον λόγο, η προσπάθεια επέκτασης του προγράμματος στα camp ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι υψίστης σημασίας για εμάς. Ήταν μία προσπάθεια, πρώτον να καλύψουμε το πιο βασικό αγαθό, το φαγητό, για οικογένειες και παιδιά αλλά και για να είμαστε παρόν, δίπλα τους και να τους συνδέσουμε με τις υπάρχουσες κοινότητες μας στην Αθήνα.

Παράλληλα, το πιο σημαντικό για εμάς είναι η καταγραφή και ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων καθώς και η συνεχής προσπάθεια για την επίλυσή τους. Σύμφωνα με τα όσα καταγράψαμε, ή έλλειψη φαγητού και οι κακές συνθήκες διαβίωσης είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα των ανθρώπων. Επιπλέον, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής & νομικής υποστήριξης είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλούνται οι άνθρωποι να αντιμετωπίζουν καθημερινά. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το αίσθημα αποκλεισμού από τις πόλεις και από τον κοινωνικό ιστό. Όλα αυτά, και ακόμη περισσότερα, τους δυσχεραίνουν την καθημερινότητα, τους προκαλούν ανασφάλεια και τους δημιουργούν μια πληθώρα προβλημάτων.

Δεδομένης όλης αυτής της δυσβάστακτης κατάστασης, στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τις δράσεις μας, και ειδικότερα το πρόγραμμα Food for All, και στα υπόλοιπα κέντρα φιλοξενίας, όπως για παράδειγμα το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην Κόρινθο.

Είναι πολύ σημαντικό να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Cheering για την πολύτιμη συνεργασία και την στήριξή τους στην μεταφορά, στην οργάνωση και στην διανομή τροφίμων στα camp.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους διερμηνείς μας και τους εθελοντές μας, αλλά και τους ίδιους τους διαμένοντες που μας βοήθησαν στην υλοποίηση των διανομών και των καταγραφών. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ενεργή συμμετοχή τους στην συζήτηση για την καλύτερη χαρτογράφηση των προβλημάτων στα “Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων”.

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *