Νέα και Ενημερώσεις

Το πρόγραμμα PEARL

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, ως σωματείο προσφυγικών κοινοτήτων, υποστηρίζει σθεναρά κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στη συμμετοχή των προσφύγων και των μεταναστών στη δημόσια σφαίρα.

Με βάση αυτή τη συλλογιστική, αναπτύξαμε μία συνεργασία με άλλους φορείς κι οργανισμούς από όλη την Ευρώπη (την COMPASS GmbH από την Αυστρία, Το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης από την Ισπανία, τη WCIF από τη Βουλγαρία, το KMOP από την Ελλάδα, την AGIS από τη Γαλλία, την TAMAT από την Ιταλία), με σκοπό να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα PEARL, ένα πρόγραμμα Erasmus + που προωθεί τη συμμετοχή νέων με μεταναστευτικό υπόβαθρο στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων και στη δημοκρατική ζωή στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Είναι αλήθεια πως οι νέοι με μεταναστευτικό και προσφυγικό υπόβαθρο αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια τόσο σε ατομικό, όσο κι ευρύτερα σε δομικό επίπεδο, γεγονός που εμποδίζει την ενεργή συμμετοχή τους στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων, περιορίζοντας, ταυτόχρονα, τις δυνατότητες για συμμετοχή τους στα κοινά.

Εμείς επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την αδικία κι επομένως, είμαστε μέρος αυτού του διετούς προγράμματος που εκκίνησε τον Ιανουάριο του 2021 κι ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο του 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά, μπορείτε να ανατρέξετε και στην ιστοσελίδα του προγράμματος: https://pearlproject.eu/

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *