Νέα και Ενημερώσεις

Η φωνή των προσφύγων γίνεται πιο δυνατή!

Την Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων πραγματοποίησε συνεδρία ενημέρωσης με την κοινότητα του Κονγκό στην Αθήνα με θέμα την εκπροσώπηση των προσφύγων στα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων.

Η συνεδρία αυτή έδωσε τη δυνατότητα στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων να ενημερώσει τα μέλη μίας δυναμικής και δραστήριας κοινότητας αναφορικά με το δικαίωμα εκπροσώπησης τους μέσω του μοναδικού επίσημου αντιπροσωπευτικού οργάνου προσφύγων και μεταναστών σε εθνικό επίπεδο. Τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) δίνουν τη δυνατότητα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες να εμπλέκονται ενεργά στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων, συμμετέχοντας στο δημόσιο διάλογο που αφορά ευρύτερα ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος κι αλληλεπιδρώντας με τις δημοτικές αρχές και την τοπική κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων θα διεξάγει ενημερωτικές συνεδρίες σε όλη την ελληνική επικράτεια, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση της θεσμικής εκπροσώπησης και συμμετοχής των προσφύγων κι εισάγοντας την ιδέα της “κοινότητας” στις μη τυπικές/επίσημες προσφυγικές κοινότητες.

Το έργο χρηματοδοτείται από την International Rescue Committee κι αποτελεί μέρος της συνεργασίας μεταξύ του Refugee.info Greece, του Mobile Info Team και του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων σε μία προσπάθεια ενίσχυσης και μεγιστοποίησης του αντίκτυπου στην παρέμβαση της παροχής πληροφοριών σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς περισσότερα έρχονται πολύ σύντομα!

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *