Νέα και Ενημερώσεις

Εμβόλια για Όλους: Συνεδρίες Ενημέρωσης μέσα στον Ιανουάριο

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων πραγματοποίησε τέσσερις (4) συνεδρίες ενημέρωσης μέσα στον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συνέχισης της δράσης της καμπάνιας “Εμβόλια για Όλους” για την ευαισθητοποίηση και την πληροφόρηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών κοινοτήτων αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά της COVID19.

Η πρώτη συνεδρία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου στην κοινότητα της Σενεγάλης με την παρουσία εκπροσώπων και μελών κι από τις κοινότητες της Κένυας και της Τανζανίας. Η δεύτερη συνεδρία οργανώθηκε με τις κοινότητες της Αιθιοπίας και της Ερυθραίας την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου.

Τέλος, η τρίτη κι η τέταρτη συνεδρία διεξήχθη στην έδρα της κοινότητας των Φιλιππινέζων στην Ελλάδα – μίας εκ των ιστορικότερων κοινοτήτων μεταναστών και προσφύγων. Η τρίτη συνεδρία διεξήχθη το Σάββατο, 29 Ιανουαρίου με την οργάνωση γυναικών DIWATA (Determined Independent Women in Action for Total Advancement) κι η τέταρτη την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου με την οργάνωση KASAPI Hellas.

Στις συνεδρίες αυτές το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων ανέπτυξε το διάλογο με τις κοινότητες συλλέγοντας ερωτήματα και προβληματισμούς τόσο σχετικά με την πορεία κι εξέλιξη της πανδημίας, όσο και με τη διαδικασία του εμβολιασμού. Τα γραφεία του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων παραμένουν ανοιχτά προς όλες τις κοινότητες κι όχι μόνο, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, για την υποστήριξη όποιου επιθυμεί να πραγματοποιήσει τη διαδικασία της εγγραφής στην πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της COVID19.

Η καμπάνια “Εμβόλια για Όλους” είναι μία πρωτοβουλία της INTERSOS Greece, με την υποστήριξη του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων και του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών.

Συνεχίζουμε την ενημέρωση του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού στην Ελλάδα με σκοπό τον εμβολιασμό κατά της COVID19 και τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της καμπάνιας με υλικό σε δέκα (10) γλώσσες: https://vaccinesforall.gr/

Η δημόσια υγεία μας αφορά όλους.

Εμβόλια για Όλους!

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *