Νέα και Ενημερώσεις

ΕΒΡΟΣ: Τέτοια περιστατικά και ρατσιστικά παραληρήματα κύριο στόχο έχουν την ίδια κοινωνία και την δημοκρατία

Με αφορμή τα πρόσφατα σοβαρά περιστατικά ρατσιστικής βίας και με τα ρατσιστικά παραληρήματα σε βάρος προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, ως ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας συνυπογράφει το Δελτίου Τύπου του δικτύου και, τονίζει πως τέτοια περιστατικά είναι άκρως επικίνδυνα, ξεκινώντας από το πιο ευάλωτο και αδύναμο στρώμα της κοινωνίας, αλλά κύριο στόχο έχουν τη ίδια την κοινωνία και την δημοκρατία.

Σε αυτή την τακτική σημαντικό ρόλο παίζουν όπως συνήθως τα ΜΜΕ όπως και δυστυχώς, ακόμα και ορισμένα πρόσωπα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πράγμα που είναι αξιοπρόσεκτο και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αντιμετωπίζουμε αψήφιστα ή ως μια καθημερινότητα που θα πρέπει να συνηθίσουμε.

Επίσης, για μια δυστυχώς ακόμη φορά, σημειώθηκαν άλλα δύο ναυάγια προσφύγων και μεταναστών με αποτέλεσμα να θρηνούμε πέντε (5) ακόμη θύματα. Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, ότι πρόκειται για τραγωδία που δεν έχει σταματημό. Καθημερινά χάνονται εκατοντάδες ζωές τόσο στα διάφορα σύνορα της Ευρώπης όσο και εντός της χώρας. Ως σωματείο που αποτελείται από πρόσφυγες και δρα για τους πρόσφυγες, θεωρούμε αναγκαίο να τονίσουμε ότι αυτή δεν είναι μια ρουτίνα που πρέπει να αφήνουμε να συμβαίνει καθημερινά αδιαμαρτύρητα. Πρόκειται για ανθρώπινες ζωές, για ανθρώπους με δικαίωμα στην προστασία και στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Οι κοινότητες-μέλη του σωματείου καθώς και το γραφείο μας κατά το πέρασμα των χρόνων πολλές φορές, έχουν δεχτεί ρατσιστικές επιθέσεις από τον ακροδεξιό χώρο. Πράγμα που σημαίνει πως τα μέλη του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων κατανοούν απόλυτα και σε βάθος τα βιώματα αυτά. Το ΕΦΠ στέκεται εμπράγματα δίπλα σε όποιον βρίσκεται σε ευάλωτη θέση και προσπαθεί με όποιο μέσο διαθέτει να βάλει έναν φραγμό σε οτιδήποτε παρεμποδίζει την κοινωνική πρόοδο και την προστασία των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας.

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *