Υποστηρίζουμε τις κοινότητες, υποστηρίζουμε το έργο του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων

Home / Υποστηρίζουμε τις κοινότητες, υποστηρίζουμε το έργο του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων
26/12/202026/12/2020

Υποστηρίζουμε τις κοινότητες, υποστηρίζουμε το έργο του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων

Υποστηρίζουμε τις κοινότητες, υποστηρίζουμε το έργο του  Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων

$8000

Campaign Target

0

Donations
Donated
0% $8000 to go

Φίλες και φίλοι,

Το 2020 ήταν μία δύσκολη χρονιά για όλους μας. Η πανδημία επηρέασε τον κόσμο μας οριζόντια. Άλλους λιγότερο, μα άλλους περισσότερο. Σε αυτή τη στιγμή περνάμε όλοι δύσκολα. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν πίσω σε αυτή τη δύσκολη φάση. Ειδικά αυτούς που μας έχουν περισσότερο ανάγκη.

Οι προσφυγικές κοινότητες στην Αθήνα βρίσκονται ένα βήμα πριν από το οριστικό τους κλείσιμο λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που έχει προκληθεί από τις συνέπειες αυτής της πανδημίας. Αδυνατούν να καλύψουν τα βασικά τους έξοδα, το ενοίκιο του χώρου τους, τους τρέχοντες λογαριασμούς κι όλα όσα χρειάζονται για να συνεχίσουν να λειτουργούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πρόσφυγες και στους μετανάστες.

Οι κοινότητες, ως πυρήνας του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, είναι τα σημεία αναφοράς για τους πρόσφυγες, τους αιτούντες άσυλο, τους μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς. Οι κοινότητες ενημερώνουν τους ανθρώπους ως προς τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούν τόσο κατά την υποδοχή, όσο και στην ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία. Παρέχουν κοινωνική υποστήριξη, μαθήματα ελληνικών, οργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις που δημ     ιουργούν συνθήκες συνύπαρξης, αμοιβαιότητας κι αποδοχής. Συνηγορούν υπέρ των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των ανθρώπων σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό, ακόμα και διεθνές επίπεδο, υποστηρίζοντας όλους εκείνους που δεν έχουν φωνή και δεν είναι ορατοί. Οι οργανωμένες κοινότητες με καταστατικό, έδρα και μέλη, λειτουργούν ως ένα θετικό πρότυπο για το σύνολο των προσφύγων, δείχνοντας το δρόμο της συλλογικής οργάνωσης ούτως ώστε να προωθούνται συνολικά τα αιτήματα που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων στο νέο τόπο υποδοχής τους.

Για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, χρειαζόμαστε τη συνέχεια των προσφυγικών και μεταναστευτικών κοινοτήτων. Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο παρόν κι ένα ακόμα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Υποστηρίξτε την προσπάθειά μας.

Δείτε περισσότερα εδώ.