Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων τιμάει την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Home / Δελτίο Τύπου / Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων τιμάει την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821
Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων τιμάει την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Θεόδωρος Βρυζάκης, «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» (1858) Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθήνα/Ελλάδα.

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων τιμάει την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, τιμάει την 25η Μαρτίου την ημέρα που γιορτάζεται ο αγώνας για την ελευθερία των Ελλήνων και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους.

Τα γεγονότα της ελληνικής επανάστασης εμπνέουν διαχρονικά, υπενθυμίζοντας πως οι αξίες και τα ιδανικά της ελευθερίας είναι ιστορικά κεκτημένα για τα οποία δεν πρέπει ούτε να εφησυχάζουμε, ούτε ποτέ να κάνουμε εκπτώσεις.

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων για την σημερινή ιστορική ημέρα:

Ζαν Ντιντιέ Τοτό Τομ – Ατα, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου: “Θέλουμε όλοι μας να προοδεύσει η Ελλάδα.  Σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει να είμαστε μαζί, ενωμένοι, χωρίς αποκλεισμούς. Ο καθένας από εμάς μπορεί να προσφέρει ένα λιθαράκι ξεχωριστό. Κι όπως οι αγωνιστές του 1821 ξεπέρασαν τους φόβους και τις δυσκολίες δημιουργώντας ένα νέο ανεξάρτητο κράτος, έτσι κι εμείς, σήμερα, πρέπει να διδασκόμαστε από την ιστορία το πως θα καταφέρουμε να κάνουμε το ίδιο, αντιμετωπίζοντας τις σύγχρονες προκλήσεις.”

Μούσα Σανκαρέ, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου: “Έχω διαβάσει για τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης και νιώθω την ανάγκη να μιλήσω για αυτά. Η ελευθερία είναι το κλειδί για κάθε ξεκίνημα. Χωρίς αυτήν, δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ευελπιστώ ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα διατηρεί την ελευθερία του για πάντα. Ευελπιστώ ότι όλοι μαζί θα δουλέψουμε για την πρόοδο και για τη διατήρηση της ελευθερίας στη χώρα αυτή.”

Γιονούς Μουχαμμαντί, Διευθυντής του ΕΦΠ: “Η δημοκρατία κι η ελευθερία κατακτήθηκαν με μεγάλες θυσίες στον αγώνα του 1821 και με μεγάλες θυσίες διατηρήθηκαν μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Και πρέπει να συνεχίζουμε να διατηρούμε αυτά τα ιδανικά και τις αξίες. Σε αυτήν την προσπάθεια, δεν πρέπει να ξεχνάμε το πιο ευάλωτο κομμάτι του πληθυσμού: τους αστέγους, τους ρομά, τους αιτούντες άσυλο που κατά δεκάδες χιλιάδες στοιβάζονται στα κέντρα φιλοξενίας. Πολλοί συμπολίτες μας περνούν πολύ δύσκολα, ειδικότερα σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού. Δεν πρέπει να τους ξεχνάμε. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.”

Λίντα Νιόνγκο, Μέλος της ομάδας συνηγορίας: “Η επέτειος της Ελληνικής Δημοκρατίας μας βρίσκει στο σπίτι να πολεμάμε αυτόν τον ιό. Εμείς στέλνουμε τις προσευχές μας σε όλους αυτούς που μάχονται καθημερινά στα νοσοκομεία με την ελπίδα ότι όλο αυτό θα περάσει. Όπως είπε κι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη σημερινή επέτειο, πρέπει να προτάξουμε το εμείς έναντι του εγώ. Κι όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να προοδεύουμε.”

 

 

%d bloggers like this: