Συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Μετανάστευσης κι Εσωτερικών Υποθέσεων, κ. Ίλβα Γιόχανσον

Home / Δελτίο Τύπου / Συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Μετανάστευσης κι Εσωτερικών Υποθέσεων, κ. Ίλβα Γιόχανσον
Συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Μετανάστευσης κι Εσωτερικών Υποθέσεων, κ. Ίλβα Γιόχανσον

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων παρευρέθηκε το πρωί της 12ης Μαρτίου στη συνάντηση με την Επίτροπο για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ίλβα Γιόχανσον. Το σωματείο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Ζαν Ντιντιέ Τοτό Τομ – Ατα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της επικοινωνίας της Επιτρόπου με ορισμένους εκπροσώπους οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών προκειμένου να συλλέξει προτάσεις σχετικά με την κατάσταση και τις συνθήκες που αφορούν το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, ειδικότερα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων ανέδειξε την ανάγκη επανεκίννησης της συζήτησης επί του εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την ένταξη και την ενσωμάτωση των προσφύγων και των μεταναστών τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή κοινωνία, αναφερόμενος στην πρώτη συζήτηση που είχε ξεκινήσει κατά το τέλος της προηγούμενης κυβερνητικής περιόδου.

Ο κ. Τοτό πρότεινε στην εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την επαναφορά του ζητήματος στο τραπέζι του διαλόγου, εν όψει και της συνάντησής της τόσο με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κι Ασύλου, όσο και με την ηγεσία της κυβέρνησης.

%d bloggers like this: