Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών

Home / Νέα / Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών
Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών

Την Πέμπτη, 4 Μαρτίου στις 18:00 το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων κι η ομάδα συνηγορίας του (Self – Advocacy Team) διοργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση με θέμα το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στην κοινωνία.

Μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει περισσότερες και μεγαλύτερες πρωτοβουλίες για την ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στην τοπική κοινωνία; Ποιά η αξία κι η σημασία των Συμβουλίων Ένταξης ως συμβουλευτικά όργανα της εκάστοτε δημοτικής αρχής; Ποιές καλές πρακτικές παρατηρούμε σε άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Αυτά κι άλλα πολλά αναμένεται να συζητήσουμε με τους παρακάτω προσκεκλημένους:

  • κ. Μελίνα Δασκαλάκη, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων
  • κ. Δημήτρης Καρύδης, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Πειραιά
  • κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρισας
  • κ. Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου Αττικής
  • κ. Γιακούμπ Κιμπάιντα, Εκτελεστικός Διευθυντής της οργάνωσης “Mosaico Azioni per i Rifugiati” στην Ιταλία και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του European Council for Refugees and Exiles (ECRE) και μέλος του Δικτύου Refugees’ Ideas & Solutions for Europe (RISE).
  • κ. Χάλα Ακάρι, υπεύθυνη προγράμματος κοινωνικής, εργασιακής ένταξης κι υποστήριξης αιτούντων άσυλο στο Δήμο “Μάριεσταντ” της Σουηδίας, μέλος της ομάδας συνηγορίας του European Council for Refugees & Exiles (ECRE) και μέλος του Δικτύου Refugees’ Ideas & Solutions for Europe (RISE).

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, Πρόεδρος της κοινότητας του Κονγκό στην Ελλάδα κι επικεφαλής της ομάδας συνηγορίας (SAT), κ. Ζαν Ντιντιέ Τοτό Τομ – Ατα.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα του zoom και θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων και της ομάδας συνηγορίας στο Facebook.

Η συζήτηση θα περιλαμβάνει διερμηνεία από τα ελληνικά στα αγγλικά κι από τα αγγλικά στα ελληνικά και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ελληνικού παραρτήματος του ιδρύματος Rosa – Luxembourg – Stiftung.

Συντονιστείτε!

%d bloggers like this: