Ο Μούσα Σανκαρέ, μέλος του ΔΣ της Πλατφόρμας Διεθνούς Συνεργασίας για τους μετανάστες χωρίς έγγραφα

Home / Δελτίο Τύπου / Ο Μούσα Σανκαρέ, μέλος του ΔΣ της Πλατφόρμας Διεθνούς Συνεργασίας για τους μετανάστες χωρίς έγγραφα
Ο Μούσα Σανκαρέ, μέλος του ΔΣ της Πλατφόρμας Διεθνούς Συνεργασίας για τους μετανάστες χωρίς έγγραφα

Ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, κ. Μούσα Σανκαρέ

 

Ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων και Πρόεδρος της κοινότητας της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα, κ. Μούσα Σανκαρέ, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πλατφόρμας Διεθνούς Συνεργασίας για τους μετανάστες χωρίς έγγραφα (Platform for the International Cooperation on Undocumented Migrants).

Με την ευκαιρία της εκλογής του, ο κ. Σανκαρέ αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν στο να θέσει υποψηφιότητα για συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο.

“Η Πλατφόρμα για τη Διεθνή Συνεργασία για τους μετανάστες χωρίς έγγραφα είναι ένα καλά οργανωμένο δίκτυο οργανώσεων που εργάζεται σωστά και μεθοδικά στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η απόφασή μου βασίζεται στην ανάγκη της ανάδειξης της φωνής των προσφύγων, των μεταναστών και των ανθρώπων χωρίς έγγραφα. Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο να αναδείξουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες των ανθρώπων, αλλά και να εργαστούμε με ταχύτητα κι ακρίβεια για την εύρεση λύσεων. Με την εκλογή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο θα προσπαθήσω να ενισχύσω κι εγώ από τη δική μου πλευρά το έργο της Πλατφόρμας”.

Η Πλατφόρμα Διεθνούς Συνεργασίας για τους μετανάστες χωρίς έγγραφα είναι ένα δίκτυο πάνω από 160 οργανώσεων που εργάζονται από κοινού στη διασφάλιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους μετανάστες χωρίς έγγραφα. Τα μέλη της πλατφόρμας πλατφόρμας προέρχονται από πάνω από 30 χώρες, κυρίως από την Ευρώπη, αλλά κι από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων παραμένει, σταθερά, ενεργό μέλος της Πλατφόρμας.

Φωτογραφία από τη Γενική Συνέλευση της Πλατφόρμας στις Βρυξέλλες το 2019

%d bloggers like this: