Οι διαδικασίες ασύλου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Home / Δελτίο Τύπου / Οι διαδικασίες ασύλου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη
Οι διαδικασίες ασύλου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Διαδικτυακός διάλογος με θέμα τις διαδικασίες ασύλου σε Ελλάδα & Ευρώπη

Τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου στις 18:00 το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων διοργανώνει διαδικτυακό διάλογο με θέμα τις εξελίξεις στις διαδικασίες ασύλου τόσο στην Ελλάδα, όσο κι ευρύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με δεδομένες τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες και τηρώντας απαρέγκλιτα τις συστάσεις της Πολιτείας για αποφυγή του συγχρωτισμού, θέσαμε σε παύση τις προ – αποφασισμένες δράσεις εν όψει των καθιερωμένων ετήσιων εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας του Πρόσφυγα στις 20 Ιουνίου.

Έτσι, προχωράμε στη διοργάνωση σειράς διαδικτυακών διαλόγων με θέματα τα οποία άπτονται τόσο του προσφυγικού και μεταναστευτικού, όσο κι ευρύτερα του δημοσίου ενδιαφέροντος.

Στο πάνελ της Δευτέρας προσκεκλημένοι οι:

  • Μάρκος Καραβίας, Διευθυντής Υπηρεσίας Ασύλου
  • Μαρία Γαβουνέλη, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
  • Σπύρος – Βλαντ Οικονόμου, Υπεύθυνος Συνηγορίας στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες
  • Ελένη Τάκου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια & Υπεύθυνη Συνηγορίας του HumanRights360
  • Αγγελική Νικολοπούλου,Δικηγόρος και Συνεργάτιδα της Symβiosis, της Σχολής Πολιτικών Σπουδών στην Ελλάδα και του Δικτύου Σχολών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Συντονίστρια της συζήτησης η Έντα Γκέμη, λέκτορας στο New York University στα Τίρανα κι ερευνητική συνεργάτιδα στο European University Institute.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην πλατφόρμα του zoom και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων στο Facebook.

Συντονιστείτε τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου στις 18:00

%d bloggers like this: