Κάλεσμα για οικονομική κι υλική στήριξη των ευάλωτων ομάδων

Home / Δελτίο Τύπου / Κάλεσμα για οικονομική κι υλική στήριξη των ευάλωτων ομάδων
Κάλεσμα για οικονομική κι υλική στήριξη των ευάλωτων ομάδων

Ανοιχτό κάλεσμα για οικονομική κι υλική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Αγαπητοί μας συμπολίτες,

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων απευθύνει έκκληση σε όλες τις αρμόδιες αρχές, σε όλους τους οργανισμούς, σε επιχειρήσεις κι ιδιώτες, σε όλους τους συμπολίτες μας προκειμένου να βοηθήσουμε τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας που έχουν πληγεί σκληρά από την απομόνωση που προκάλεσε σε όλους η πανδημία του κορωνοϊού. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας στις προσπάθειες που πραγματοποιούμε για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας.

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων διατηρεί, πάντα, άμεση επαφή κι επικοινωνία με τις κοινότητες των προσφύγων και των μεταναστών, αλλά και με άτομα που κατανοούν σε βάθος και με σαφήνεια τα προβλήματα που έχουν προκληθεί αυτή τη στιγμή στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι πραγματικά δύσκολη, καθώς υπάρχουν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού οι οποίες παραμένουν, πρακτικά, αόρατες κι εκτός συστήματος παροχής βοήθειας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε σε πρόσφυγες και μετανάστες που έχασαν τη δουλειά τους εν μεσω της πανδημίας και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καμία πρόσβαση σε βασικές κοινωνικές παροχές. Δυστυχώς, οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στη δυσμενή συνθήκη όπου δε μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε τα απολύτως απαραίτητα.

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι ζουν σε διαμερίσματα που μοιράζονται με πολλά άλλα άτομα, με οικογένειες και δεν είναι σε θέση, πλέον, να εξυπηρετήσουν οικονομικά το ενοίκιο τους.

Ακόμη, υπάρχουν άνθρωποι που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία ή στα σπίτια άλλων προσφύγων, σε καταυλισμούς, σε σκηνές ή και σε προγράμματα στέγασης, οι οποίοι βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να εγκαταλείψουν τους χώρους διαβίωσης τους λόγω του φόβου της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Πολλοί από αυτούς θα βρεθούν ή έχουν, ήδη, βρεθεί στο δρόμο μαζί με τις οικογένειές τους.

Αυτός ο αριθμός ανθρώπων έρχεται να προστεθεί μαζί με άλλους ανθρώπους που είναι, ήδη, άστεγοι και δεν εξυπηρετούνται από κανένα στεγαστικό πρόγραμμα, δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στην παρούσα στιγμή και δεν εχουν κάποια προσωρινή στέγη. Οι άνθρωποι αυτοί δε μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας κι ευελπιστούμε ότι μέσω των δικτύων επικοινωνίας μας, τόσο σε εθνικό όσο κι ευρωπαϊκό επίπεδο, θα καταφέρουμε να μαζέψουμε οικονομική κι υλική βοήθεια έτσι ώστε να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που πλήττονται σκληρά από αυτήν την πανδημία. Μία πανδημία που άλλαξε βίαια τις ζωές όλων μας, άλλων λιγότερο κι άλλων περισσότερο.

Ζητούμε τη βοήθειά σας, υλική ή οικονομική για να βοηθήσουμε στην εξυπηρέτηση όσων περισσότερων ανθρώπων έχουν την ανάγκη μας.

Παρακαλούμε όλους όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουν μαζί μας στα στοιχεία που δίδονται παρακάτω

Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη κι η αλληλεγγύη μας πιο αναγκαία από ποτέ.

Υποστηρίξτε την προσπάθειά μας οικονομικά πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://refugees.gr/el/support-gr/#Donate

Τηλέφωνο επικοινωνίας: (+30) 213 028 2976

Διευθύνσεις επικοινωνίας: info@refugees.gr , communication@refugees.gr , advocacy@refugees.gr , fundraising@refugees.gr

%d bloggers like this: