Ζάχρα: Αναζητώ ένα όνειρο…

Home / Ευαισθητοποίηση / Ζάχρα: Αναζητώ ένα όνειρο…
Ζάχρα: Αναζητώ ένα όνειρο…

Η Ζάχρα λάτρεψε την Αθήνα κι η Αθήνα λάτρεψε τη Ζάχρα

Η Ζάχρα σήμερα ζει στη Γερμανία, όμως, δεν έχει πάψει ποτέ να σκέφτεται την Ελλάδα. Οι δεσμοί που έχτισε με τον τοπό είναι μέχρι και σήμερα ισχυροί, αφού δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να επικοινωνεί με γνωστούς και φίλους και να μαθαίνει τα νέα της χώρας που τη φιλοξένησε. Η 19χρονη, πια, Ζάχρα λάτρεψε την Αθήνα κι η Αθήνα λάτρεψε εκείνη. Διαβάστε τις σκέψεις της με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα.

Είμαι πρόσφυγας κάπου σε αυτόν τον κόσμο. Αναζητώ ένα όνειρο που είναι δύσκολο να γίνει πραγματικότητα. Αναζητώ ένα καλύτερο μέλλον. Μία καλύτερη ζωή. Όμως, δε ξέρω πού και πώς θα πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι μακριά από το σπίτι σου, τη γειτονιά σου. Είναι πολύ δύσκολο να αναγκάζεσαι να εγκαταλείψεις τον τόπο που μεγάλωσες. Ξαφνικά γίνεσαι πρόσφυγας. Ανάμεσα στη μέρα και στη νύχτα τα έχεις χάσει όλα. Έχεις χάσει το σπίτι σου και τώρα, πια, είσαι άστεγος. Δε μπορείς να φας, δε μπορείς να πιεις. Δεν κατεβαίνει τίποτα κάτω. Νιώθεις χαμένος. Όλα αυτά δεν έχουν λογική. Οκτώ χρόνια. Πώς περάσανε έτσι; Έμαθα να είναι δυνατή, σχεδόν, σκληρή, να μη λυγίζω μπροστά στα δύσκολα. Αυτή η ζωή είναι σκληρή για εμένα και για όλους, όμως, εγώ δε θα το βάλω κάτω, δε θα τα παρατήσω. Κανείς δε θα μου πάρει την ελπίδα. 

Δε ξέρω πότε, πού και πώς θα πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Ξέρω, τουλάχιστον, πως χαίρομαι που μοιράστηκα τα συναισθήματά μου μαζί σας.”

‘Είμαι η Ζάχρα. Είμαι άνθρωπος και από τις συγκυρίες είμαι και πρόσφυγας. Πιστεύω στον άνθρωπο και θέλω να συνεχίσω να πιστεύω στον άνθρωπο…Την κόρη μου θα την ονομάσω Αμάλ. Δηλαδή, ελπίδα. Γιατί διατηρώ την ελπίδα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, προς το καλύτερο… Σταματήστε τον πόλεμο κι εμείς με χαρά θα επιστρέψουμε στη Συρία, στην πατρίδα μας, στο σπίτι μας.”

Θυμηθείτε την ιστορία της.

%d bloggers like this: