Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας κι Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων μαζί στη μάχη κατά των διακρίσεων!

Home / Ευαισθητοποίηση / Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας κι Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων μαζί στη μάχη κατά των διακρίσεων!
Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας κι Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων μαζί στη μάχη κατά των διακρίσεων!

Την περασμένη Πέμπτη, 16 Ιουλίου το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας κι η Συντονίστρια, κ. Γαρυφαλλιά Αναστασοπούλου βρέθηκαν στην προπόνηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων στο γήπεδο της Αλεπότρυπας στην Κυψέλη.

Η κ. Αναστασοπούλου παρουσίασε τη δράση και τη λειτουργία του Δικτύου ενημερώνοντας τους αθλητές της ποδοσφαιρικής ομάδας για τα δικαιώματά τους σε περίπτωση περιστατικών ρατσιστικής βίας. Οι αθλητές της ομάδας μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους, δείχνοντας ενδιαφέρον στο να αποκτήσουν μία βαθύτερη πληροφόρηση.

To Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (ΥΑ), και με συμμετοχή μη κυβερνητικών οργανώσεων και φορέων. Σήμερα συμμετέχουν 47 μη κυβερνητικές οργανώσεις που παρέχουν νομικές, ιατρικές, κοινωνικές ή άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες και έρχονται σε επαφή με θύματα ρατσιστικής βίας και 2 φορείς  ως παρατηρητές.

Το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων αποτελεί ιδρυτικό μέλος.

Η δημιουργία του Δικτύου προέκυψε σε συνέχεια δύο σημαντικών διαπιστώσεων: α) της απουσίας ενός επίσημου και αποτελεσματικού συστήματος καταγραφής των περιστατικών ρατσιστικής βίας και β) της ανάγκης διασύνδεσης των φορέων οι οποίοι καταγράφουν με δική τους πρωτοβουλία τα περιστατικά αυτά που συντελούνται σε βάρος προσώπων τα οποία προσέρχονται στις υπηρεσίες τους.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων δίνει καθημερινά τη μάχη κατά των διακρίσεων. Πλοηγός μας ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο, αφού η μπάλα δε γνωρίζει από διακρίσεις.

Ελάτε να γνωρίσετε την ποδοσφαιρική μας ομάδα, ελάτε να γνωρίσετε το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

 

Φωτογραφίες: Τζαουάντ Γιαβαρί

 

%d bloggers like this: